• CNR Food İstanbul - Yiyecek, İçecek ve Ambalaj Teknolojileri Fuarı
  • 4-7 Eylül 2024
Kalan Süre

Haberler

CNR Food İstanbul'a 50 bin profesyonel alıcı bekleniyor

Dünya gıda sektörünün yakından takip ettiği CNR Food İstanbul, 4-7 Eylül tarihlerinde CNR EXPO Yeşilköy’de CNR Ambalaj İstanbul – Gıda İşleme Sistemleri, Paketleme ve Ambalaj Özel Bölümü ile eş zamanlı gerçekleştirilecek. 80 bin metrekare alanda düzenlenecek fuarda 50.000 yerli ve yabancı profesyonel alıcı hedefleniyor. 
 
Türk gıda ve içecek sektörünün yerli ve milli üretim potansiyelinin gözler önüne serileceği fuar, yerli ve yabancı 2 binin üzerinde markanın katılımı ile gerçekleştirilecek. Fuarın önümüzdeki 5 yıl içeresinde ihracatını 50 milyar dolara çıkarma gibi büyük hedefi bulunan gıda ve içecek sektörüne 3.5 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması bekleniyor. 
 
 
Türk gıda sektörünün üretimden dağıtıma, işletmeden tüketime kadarki tüm süreçlerini yakından tanıyan CNR Holding, bu alandaki deneyim ve birikimi ile gıda sektöründeki yerli ve milli üretim potansiyelini birleştireceği dev bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gıda ürünlerini hammadde olarak alan, işleyen, ambalajlayarak ülkenin her yanına ulaştıran dev sanayisi ile gıda ihracatında da en önemli kent konumunda olan İstanbul’la birlikte Türk gıda sektörünü uluslararası alıcılarla bir araya getirecek olan CNR Food İstanbul, 4-7 Eylül tarihinde CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek. Gıda ve içecek sektöründeki yerli ve milli üretim potansiyelini gözler önüne serecek CNR Food İstanbul’da, yaklaşık 3.5 milyar dolarlık iş hacmine ev sahipliği yapılacak.
 
 
CNR Food İstanbul’da 2 binin üzerinde marka
 
Yerli gıda ve içecek firmalarına milli ve yerli üretiminin gücünü dünyaya tanıtmalarına ve ihracatlarını artırmalarına destek olacak fuar, hububat ve bakliyat ürünlerden temel gıda ürünlerine, atıştırmalık ürünlerinden alkolsüz içecek ürünlerine, şekerleme bisküvi ve unlu mamullerinden mağaza ve market ekipmanlarına kadar gıda sektörünün tüm güçlerini bir araya getirecek. Fuar yerli ve yabancı 2 binden fazla markayı aynı çatı altında buluşturacak. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından düzenlenen CNR Food İstanbul, Ticaret Bakanlığı, Akdeniz İhracatçıları Birliği ve Türkiye Gıda ve İçecek Federasyonu ve KOSGEB tarafından destekleniyor. 
 
90 ülkeden 50 bin ziyaretçi hedefleniyor
 
Yabancı katılımcılar tarafından da yoğun ilgi gören ve dünya fuar takvimlerinde yerini alan CNR Food İstanbul, 80 bin metrekare alanda organize edilecek. Aralarında Polonya, İngiltere, Amerika, Bulgaristan, Türkmenistan, Kosova, İspanya, Almanya, Çin, Kuveyt, Kore, BAE, Ukranya, Belarus, Kenya, Etiyopya, Yunanistan, Çekya, Rusya, Hindistan, Özbekistan, Malezya, Kıbrıs, Arnavutluk, Almanya ve İtalya’nın da olduğu alıcıların akın edeceği fuarda, yerli ve yabancı 50 bin ziyaretçi hedefleniyor.