• CNR Food İstanbul - Yiyecek, İçecek ve Ambalaj Teknolojileri Fuarı
  • 4-7 Eylül 2024
Kalan Süre

Haberler

CNR Food İstanbul'un ilk günü yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 71 arttı

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, CNR Food İstanbul fuarının ilk gününde geçen yıla oranla yabancı ziyaretçi sayısının yüzde 71 oranında arttığını açıkladı.
 
Dünya gıda sektörünün yakından takip ettiği CNR Food İstanbul, CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi’nde CNR Ambalaj İstanbul – Gıda İşleme Sistemleri, Paketleme ve Ambalaj Özel Bölümü ile eş zamanlı olarak kapılarını açtı. Fuarcılık sektörünün lider firması CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık’ın düzenlediği; Ticaret Bakanlığı, Türkiye Gıda ve İçecek Federasyonu ile KOSGEB tarafından da desteklenen CNR Food İstanbul’un resmi açılışını CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve Çekya Başbakanı Andrej Babis gerçekleştirdi. 
 
 
 
Fuarın açılış töreninde konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Fuarımızda bu yıl Çekya, Hindistan, İran ve Belarus milli katılımının yanı sıra Ürdün, Tunus, Malezya, Bulgaristan, Polonya, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Özbekistan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Vietnam ile birlikte 17 yabancı ülkeden katılımcı ağırlamaktayız” dedi. Çekya’nın CNR Food İstanbul’a 18 kişilik resmi heyet ile katılım sağlayarak, fuara verdiği önemi gösterdiğine dikkat çeken Ceyda Erem, “Türkiye ile ticari ilişkilerinde istikrarlı bir seyir izleyen Çekya’nın potansiyelini bizler de Türk iş dünyası olarak çok iyi değerlendirmeli ve mevcut ticari ilişkilerimizi hızla arttırmalıyız” dedi. CNR Food İstanbul’un uluslararası katılımcı sayısının geçen yıla göre yüzde 57 oranında arttığına dikkat çeken Ceyda Erem, “Bu yıl fuarımızı 90 ülkeden 50 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Fuarımızın ilk günü yabancı ziyaretçi sayımızı yüzde 71 oranında artırdık. Türk gıda sektörünün sahip olduğu gücü dünyaya tanıtma vizyonuyla yola çıkan CNR Food İstanbul’un yakalamış olduğu bu uluslararası başarıdan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.