• CNR Food İstanbul - Yiyecek, İçecek ve Ambalaj Teknolojileri Fuarı
  • 4-7 Eylül 2024
Kalan Süre

Haberler

Gıda israfı CNR Food İstanbul'da ele alınacak

Dünya genelinde tarımsal kayıplar dahil, çöpe giden ve israf olan gıda miktarı yıllık 1,6 milyar ton. Türkiye'de ise 15 milyon tonu geçti. Ülkemiz neredeyse yıllık tarımsal ihracatı kadar gıdayı israf ediyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) raporuna göre, her yıl yaklaşık 1 trilyon dolarlık gıda tüketicilere henüz ulaşmadan kaybediliyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, dünya genelinde meydana gelen gıda kaybının ve israfın yalnızca 4'te 1'ini önleyebilirsek, dünyada açlık çeken insan kalmayacak.
 
 
İSTİB - İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı İsmet Aral, tarladan sofraya kadarki süreçte yaşanan gıda israfının önüne geçmek için alınacak önlemleri CNR Food İstanbul Fuarı'nda anlatacak.
 
İSTİB'in, gıdada israfı azaltan, hatta sıfır atığı hedefleyen "Gıda İsrafı Projesi"nin tanıtımını da yapacak olan Aral, sürdürebilirliği hem yerelde, hem de globalde iş dünyasının ana eksenine koyarak farkındalık yaratacak.
 
İSTİB Gıda İsrafı Komisyonu'nun yürüttüğü "Gıda İsrafına Son Ver" sloganıyla yola çıkan projenin amacı, gıda israfını azaltarak israf olmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak, halkımızı bilinçlendirmek ve sürdürülebilirlik çerçevesinde ekonomiye tekrar kazandırmak.