• CNR Food İstanbul - Yiyecek, İçecek ve Ambalaj Teknolojileri Fuarı
  • 4-7 Eylül 2024
Kalan Süre

Haberler

"CNR Food İstanbul katılımcıların ürünlerini tanıtmaları için harika bir fırsat”

Türk gıda sektörünün en büyük uluslararası gücü CNR Food İstanbul’un kapıları 01 Eylül’de açılıyor. Dünya gıda sanayi tarafından yakından takip edilen fuarda gıdaya dair tüm yenilikler görücüye çıkarken, aralarında Çekya’nın da olduğu ülke pavilyonları ise fuarın en ilgi çeken stantları olacak.

 

Üç yıldır, CNR Food İstanbul’a milli katılım gerçekleştiren Çekya Ticaret Tanıtım Ajansı İstanbul Direktörü Vladislav Polach fuar hakkında sorularımızı cevapladı.

 

Ülkenizde gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarınızın 2021 yılı ve sonrası için hedefleri nelerdir?

CNR Food İstanbul Fuarı Çek firmalarının yerli pazara girmesini sağladı. Bunun sonucunda, katılımcılarımızın birçoğu yerli ve yabancı ortaklarla sözleşme imzalamış durumda. CNR Food İstanbul ziyaretçileriyle yeni iş birlikleri kurmayı umuyoruz.

 

Firmalarınız dünya gıda pazarının neresinde yer alıyor? Yeni dönemde gıda sektörünüzde faaliyet gösteren firmalarınızın hedef pazarları hakkında neler söyleyeceksiniz?
Ürünlerin çoğu Rusya, Orta Doğu, Türkiye ve diğer ülkelere ihraç ediliyor. Diğer ülkelerden yeni potansiyel müşteriler bulmayı arzu ediyoruz.

Dünya gıda sektörünün yakından takip ettiği CNR Food İstanbul Fuarımız ile ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz? Fuarımız sizin için ne gibi bir anlam içeriyor?
Çek Cumhuriyeti üst üste 3 senedir CNR Food Fuarına katılıyor. Hatta geçen sene başbakanımız fuar alanını ziyaret etti. Bu gelişmeler Çek firmalarının 80 milyondan fazla tüketiciye sahip Türkiye pazarına yönelttiği bakış açısının altını çizerken CNR Food Fuarı da yerli ve yabancı pazara girmelerine yardımcı oluyor.

CNR Food İstanbul Fuarımızın firmalarınıza katkısı anlamında neler söyleyeceksiniz?
CNR Food İstanbul katılımcıların ürünleri tanıtmaları için harika bir fırsat. Çek firmaları kendi sektörlerinden bu fuara katılan pek çok potansiyel müşteri bulabiliyor. CNR Food İstanbul’a her sene katılım göstermekten çok mutluyuz.