• CNR Food İstanbul - Yiyecek, İçecek ve Ambalaj Teknolojileri Fuarı
  • 4-7 Eylül 2024
Kalan Süre

Haberler

"Food İstanbul yerli ve milli üretim ruhuna uygun dünyanın sayılı fuarlarından biri olacak"

TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik, CNR Food Istanbul’un; ‘Yerli ve Milli Üretim’ ruhuna uygun, gıdada dünyanın saygın ve sayılı bir fuarı olmasını hedeflediklerini dile getirdi. 
 
Bloomberg HT Ana Haber canlı yayınına katılan, TGDF Genel Sekreteri İlknur Menlik, Ali Çağatay’la Ana Haber’in canlı yayın konuğu oldu.
 
 
TGDF desteğiyle CNR Fuarcılık tarafından bu yıl 4-7 Eylül 2019 tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenecek olan CNR Food Istanbul, Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı’na ilişkin detayları paylaşan Menlik, TGDF olarak CNR Fuarcılık ile Türkiye’nin en büyük gıda fuarını düzenleme iddiasıyla yola çıktıklarının altını çizdi.
 
“Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı ‘Yerli ve Milli Üretim’ anlayışı odaklı olarak çok güzel bir işbirliği yaptık” diyen Menlik, CNR’ın hazırlıklarını büyük bir gayretle sürdürdüğü fuarda, Türkiye’de faaliyet gösteren çok sayıda uluslararası şirketin de yer alacağını kaydetti.
 
“Fuarda Döngüsel Ekonomi’yi konuşacağız”
 
Bloomberg HT Ana Haber sunucusu Ali Çağatay’ın tarım ve gıdanın önemi, gıda fiyatlarındaki istikrar ile birlikte yurt dışındaki önemli fuarlarla ortaya konulan ekonomik değere dikkat çekmesi üzerine de İlknur Menlik, şunları söyledi:
 
“Tam da bu noktaya uygun olarak, özellikle uluslararası şirketlerin de yer alacağı fuarımızda, tüm dünya gibi bizim için de büyük önem taşıyan tarım ve gıda sektöründe Döngüsel Ekonomi, ana odak noktamız olacak. Bugün gelişmenin olmazsa olmazı sürdürülebilirlik ve buradan yola çıkarak döngüsel ekonomi… Tarım ve gıdada sürdürülebilir üretimi, fiyat istikrarını nasıl sağlayacağız, tüm bunlar Döngüsel Ekonomi kapsamında konuşacağımız başlıca konular olacak.”
 
 
CNR’ın müthiş bir performansla hazırlıklarını sürdürdüğü fuarda, uluslararası firmaların da aralarında olduğu 500-600 katılıma ulaşılacağına olan inancını dile getiren TGDF Genel Sekreteri Menlik, “Şimdilik firma ismi paylaşmayayım ama kamuoyu ile paylaşıldığında göreceksiniz, birçok uluslararası firmanın da ülkemize yakışır bu fuarda, bu ruhun altında imzalarının olacağını göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
 
“Yerli ve Milli Üretim ruhuna uygun dünyanın sayılı fuarlarından biri olmasını hedefliyoruz”
 
“Bugün Türkiye Gıda Sektörü dediğimizde, 12 milyar dolar ihracat yapan, yaklaşık 5 milyar dolar ithalatı olan bir sektörden bahsediyoruz” diyen Menlik, CNR Food Istanbul’un; ‘Yerli ve Milli Üretim’ ruhuna uygun, gıdada dünyanın saygın ve sayılı bir fuarı olsun istediklerini dile getirdi. Menlik, “Buradan fuar hazırlıkları ve katılım konusundaki çalışmalarında sergiledikleri olağanüstü performansları dolayısıyla CNR ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.