• CNR Food İstanbul - Yiyecek, İçecek ve Ambalaj Teknolojileri Fuarı
  • 4-7 Eylül 2024
Kalan Süre

Haberler

CNR Food İstanbul'da milyar dolarlık anlaşma yapıldı

Dünyada 7 trilyon dolar, Türkiye’de ise 400 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşan gıda ve içecek sektörü, dünyanın en önemli sektör buluşmalarından biri olan CNR Food İstanbul Fuarı’nda ticaret için bir araya geldi. Aralarında Hollanda, Irak, İran, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Afganistan, Fransa, Ukrayna, Rusya, Litvanya, Somali, Özbekistan, Ermenistan ve Polonya’nın da bulunduğu 20’yi aşkın ülkeden 2.000’in üzerinde markaya ve 2.500’ün üzerinde satın almacıya ev sahipliği yapan fuar, milyar dolarlık ticaret anlaşmalarına sahne oldu. Fuarın en dikkat çeken ürünü ise 23.70 ayar altından üretilmiş buzlar oldu. Özellikle Ortadoğulu zenginlerin içeceklerde kullandıkları altın buzların tanesi 12 euro değerinde.
 
 
Dünyada 7 trilyon dolarlık bir büyüklüğe koşan gıda ve içecek sektörü, bu yıl da Dünya devi firma ve satın almacıların buluşma noktası haline dönüşen CNR Food İstanbul - Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı’nda buluştu. Ürdün ve Afganistan’ın mili katılım sağladığı fuarda, aralarında Hollanda, Irak, İran, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Afganistan, Fransa, Ukrayna, Rusya, Litvanya, Somali, Özbekistan, Ermenistan ve Polonya’nın da bulunduğu ülkelerden satın almacılar milyar dolarlık ticaret anlaşmalarına imza attı. 
 
Fuar sektörün gücünü bir kez daha kanıtladı
 
Gıda ve içecek sektörünü küresel vitrine taşıyan CNR Food İstanbul Fuarı, 4 gün boyunca 20’yi aşkın ülkeden 2.000’in üzerinde markaya ve 2.500’ün üzerinde yabancı satın almacıya ev sahipliği yaptı. Gerek katılımcı firma gerekse de tedarikçilerden tam not alan fuar gücünü bir kez daha kanıtladı. Fuar ayrıca ihracatı arttırmak, mevcut pazarlardaki payı genişletmek ve pazar çeşitliliği sağlamak için yeni fırsatlar sundu.
 
 
10 milyar dolarlık ihracata önemli katkı
 
Ürdün ve Afganistan’ın milli katılım sağladığı fuara, Türkiye’de ise 400 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşan gıda ve içecek sektörü de damgasını vurdu. Yarattıkları katma değer ve gerçekleştirdikleri ihracat ile Türkiye ekonomisinin en önemli sektörleri arasında yer alan Türk gıda ve içecek sektörü, öne çıkan firmalarıyla fuar en iyi şekilde temsil edildi. 50 bine yakın işletmede 600 bine yakın kişiye istihdam sağlayan Türk gıda ve içecek sektörü, fuarda 10 milyar doların üzerindeki ihracatına yeni pazarlar ekledi.
 
 
Ambalaj ve çikolata özel bölümleri de dikkat çekti
 
Hollanda, Irak, İran, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Afganistan, Fransa, Ukrayna, Rusya, Litvanya, Somali, Özbekistan, Ermenistan ve Polonya’nın da bulunduğu ülkelerden firmaların ürünlerini sergilediği fuar, Çikolata ve Şekerleme Özel Bölümü ve Özel İçecekler ve Gurme Özel Bölümü ile de dikkatleri üzerine çekti. Özel bölümlerde de yerli ve yabancı üreticilerle dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyonelleri yeni ticaret fırsatlarını değerlendirdi. Fuar kapsamında ayrıca CNR Ambalaj İstanbul - Gıda İşleme Sistemleri, Paketleme ve Ambalaj Çözümleri Özel Bölümü de gerçekleştirildi. Bu özel bölümde de 50’yi aşkın firmanın 100’lerce markasına dair ürünleri tanıtıldı.