• CNR Food İstanbul - Yiyecek, İçecek ve Ambalaj Teknolojileri Fuarı
  • 4-7 Eylül 2024
Kalan Süre

Haberler

CNR Food İstanbul’da 2.5 milyar dolarlık iş hacmi

Dünyanın en büyük gıda fuarı olmayı hedefleyen CNR Food İstanbul Fuarı, 5-8 Eylül 2018 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleşti. Fuarda toplam 1600 marka yer aldı. 
 
Dünyanın en büyük gıda fuarı olma hedefi ile organize edilen CNR Food İstanbul’da, gıda, ambalaj, ev dışı tüketim ürünleri ve tedarikçileri sektörünün önde gelen markaları 4 gün boyunca en yeni ürünlerini sergilediler. Gıda, ev dışı tüketim ve ambalaj sektörlerinin ihracat oranlarını artırmak için organize edilen CNR Food İstanbul katılımcılarından birçok firma, fuarın daha ilk gününden bir yıllık üretim kapasitesinin siparişini aldı. Fuarda toplamda bin 600 marka yerini aldı.
 
CNR Food İstanbul, CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık tarafından, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu işbirliğinde organize edildi. Çekya, Hindistan, Rusya, Özbekistan, Çin ve Malezya gibi ülkelerin pavilyon olarak yer aldığı fuarda birçok ülkeden alıcı firmalar katılımcılarla bir araya geldi.
 
Fuarın ilk iki günü gerçekleşen ve yoğun ilgi gören B2B eşleştirme programı sayesinde ürün gruplarına göre kategorize edilen katılımcılar, özel bir alan içerisinde uluslararası alım heyetleri ile ikili görüşme imkanına sahip oldular. Fuarda, 60 ülkeden 350 VIP alıcı ile ikili iş görüşmesi organize edildi. Özel olarak ağırlanan uluslararası alım heyetlerinin yanı sıra fuara 86 ülkeden gelen ziyaretçiler Türk gıda firmalarına ihracatlarını artırma imkanı sağladı. CNR Food İstanbul’un toplam iş hacmi ise 2.5 milyar dolar olarak ön görülüyor.
Fuarın yabancı alıcı rakamlarında, geçen yıla oranla yüzde 46’lık gibi önemli bir artış sağlandı Geçtiğimiz yıl CNR Food İstanbul Fuarı ziyaretçisinin yüzde 15’i online bilet üzerinden fuara giriş yaptı. Bu yıl ise bu rakam, yaklaşık beş kat artarak yüzde 66’ya ulaştı. 
 
Dünyanın en ünlü şeflerinden şov
 
International Cooking Show etkinliği kapsamında dünyanın en ünlü şeflerini de bir araya getiren CNR Food İstanbul, Rusya, Hindistan, Çin, Çekya, Tayvan, Malezya'nın da aralarında bulunduğu pek çok ülkenin lezzetini ve kültürünü ziyaretçilerin beğenisine sundu. Doğrudan halkın sağlığını etkileyen gıda sektörünün üretici ve tüketicisinin bilinçlenmesi, ürünlerin kalite ve denetimlerinin doğru bir şekilde yapılabilmesi için iki oturum şeklinde bir de panel düzenlendi.